Van:                                                WAKAFFIE team <hello@root.vlaanderen>

Verzonden:                                   donderdag 17 juni 2021 20:07

Aan:                                                sammy@root.vlaanderen

Onderwerp:                                  aan Sammy - 'fourth edition' WAKAFFIE nieuwsbrief!

 

 

 

root bv

 

WAKAFFIE nieuwsbrief - fourth edition

 

we houden je op de hoogte!

 

we delen graag de evolutie van onze koffieplanten en de WAKAFFIE.

 

omdat we zelf allergisch zijn aan SPAM voorzien we ook de mogelijkheid om zo rap of tellen weer uit te schrijven, dat kan je onderaan deze mail. 

en omdat we openstaan voor feedback, SPAM ons, we kunnen er tegen ;-)

 

veel leesplezier!

 

 

 

greenhouse - clubhouse

 

Rony en Annelies, eigenaars van koffie quin, zijn op bezoek geweest en hebben groene koffiebonen rechtsreeks uit honduras meegebracht.

 

het bezoek behelsde een bezichtiging van 'het plantage-ke' of ons clubhouse en dat hebben we dan ook gedaan.

 

conclusie is dat we veel werk hebben, er mag slechts 1 koffieplantstekje per pot zijn en dat zijn er nu (veel) meer, dus bij een volgende verplanting wordt het scheiden geblazen - ons aantal zal wel ongeveer verdrie-voudigen! - en we hebben vooral caturra staan als variëteit.

 

dit naast de recent aangekochte nana plantjes en zaden. wel staat er 1 bourbon subsoort, de grootsten!

 

maar dus, na de passage van Rony, die opgegroeid is op een koffieplantage in honduras, is onze biodiversiteit gedaald van 4 naar 3 soorten.

 

zelf heeft koffie quin enkel caturra staan in honduras, graag bewaren we een warm plekje onder de lampen voor het enige clubhouse-lid dat er straks nog bij zal kunnen.

 

wil je één van de laatste beschikbare plaatsen in het clubhouse, doe zoals Hannah - welcome! - en aarzel niet....

 

clubhouse membership now!

 

 

 

wakaffie

 

doordat er een overdaad aan groene verse koffiebonen beschikbaar is hebben we een voorraad ingeslagen. en je raadt het nooit, koffie uit honduras.

 

er zijn 3 verwerkingsmethodes van de groene koffie:

- natural: de koffie wordt gedroogd en daarna van de pulp ontdaan, dit zorgt voor een volle smaak

- whashed: de koffie wordt ontpulpt en gewassen wat een frisse toets geeft

- honey: de koffie wordt ontpult maar niet gewassen, het vliesje errond droogt op rond de koffieboon

 

het branden is reeds gestart en de resultaten zijn goed, een lekkere koffieboon. we branden niet te hard zodat veel van de oorspronkelijke koffie aroma's beschikbaar blijven in de boon.

 

tijdens het bezoek hebben we ook gebrand samen met Rony, ruiken, proeven en kijken, dat is ook roosteren.

 

de wapsule die we daarna met de vers gebrande koffie gevuld en gebruikt hebben voor een shotje WAQUIN was lekker. echt lekker.

 

dus voor de liefhebbers die het verschil willen proeven tussen de # werwerkingsmethodes, we hebben een melange-ke voorzien ;-) 

 

ja, dat mag een melange-ke zijn

 

 

 

 

 

wapsules!

 

de wapsules zijn er! maar wel nog een beetje verborgen, op pagina 2 van onze webshop.

 

voorlopig gaan de testen met de guinea pigs goed, de feedback is ook goed. het grote verschil met andere koffie is dat - en dat geldt zowel voor de wapsules als de gewone koffie - je verse koffie drinkt. bij het recent bestellen van een nespresso aparaat was de koffie die er bij zat - als proevertje - gebrand op 3 januari 2021... idealiter drink je koffie 1 à 2 maanden na de branding, dan bevat hij de meeste aroma's.

 

guinea pigs die zich for free aanmelden geven hun volledig informed consent om wapsules te testen, commentaar te geven en gedeeld te worden op social media!

 

het werkt als volgt: jij geeft ons een lege weckpot (of ander luchtdicht tupperware creatie) en wij geven je die gevuld met wapsules terug + guinea pig proever.

 

een shotje wakaffie, een lungo of een déca 's avonds in de zetel, como tu quieres....

 

een shotje zei u?

 

 

 

toekomst

 

starten met een erratum in de laatste nieuwsbrief: in de wereldreis mail stond 'parlez', dat moest parley zijn... kwestie van geen communicatie stoornissen te creëren ;-)

 

verder zullen jullie door hebben dat we wel contact houden met Rony en Annelies, de vorderingen met koffie quin laten we jullie zeker op tijd weten.

 

onze focus ligt namelijk niet op het branden en verkopen van koffie, maar op de koffieplantjes. kweken willen we ;-)

 

voor de mensen in honduras echter is dit broodwinning waar veel van afhangt. vandaar dat we liefst van al koffie quin verkopen, veel tot heel veel. met Rony en Annelies lossen we dat zeker op!

 

verder zijn we begonnen aan de wereldreis die we in de vorige nieuwsbrief aangekondigd hadden. de eerste stop was Panama, bonen uit Boquete met toetsen van chocolade en rode bes. een ware streling voor de tong!

 

alsnog een wereldreisje overwegen? we hebben nog 3 maanden te gaan ;-)

 

wereldreis yes!

 

 

 

stay tuned!

 

root bv

Weide 4

B-9185 Wachtebeke

Facebook

LinkedIn

 

Instagram

 

 

this email was sent to sammy@root.vlaanderen

you received this email because you are registered with root bv

 

Unsubscribe here

 

SendinBlue

 

 

© 2021 root bv